Bútorfestés

Festett bútorok

Kedves bútorfestést kedvelő barátunk!

Ha kedveled a népi lakáskultúra egy-egy szépséges darabját, ha a nagymamádtól megmentettél egy kelengyeládát, ha irigykedve nézed a közösségi oldalak bútorfestős csoportjait, akkor csatlakozz hozzánk!

Segítünk eligazodni a festett bútorok pompás világában!

Sorozatunkban röviden áttekintjük a magyar bútorfestés táji sajátosságait. Megismerkedünk a színekkel, azok keverésével. Figyelmünk középpontjában azonban a Békés megyei szlovák motívumkincs áll, melynek virágait lépésről-lépésre megismerheted. Célunk, hogy a sorozat végére – saját kedved, időd és tehetséged szerint – önállóan is neki merj kezdeni egy tükörnek, sótartónak, fakanáltartónak. Ne keseredj el, ha bármit meg kell ismételned, hiszen mindnyájunk mögött jókora tanulóidő van.

Fontos, hogy jótanácsainkat megfogadd, a szabályokat tartsd be, ne újíts! A népi formavilág szigorú szabályokat követ, tegyünk így mi is! Ha betartod, és valóban komolyan gondolod, mi is büszkék leszünk Rád!

A távoktatásos csoportunkban személyes találkozók és internetes tutorálási lehetőség is segít, ha elakadtál, vagy csak egyszerűen bizonytalan vagy. E programunk végén virtuális kiállítással örvendeztetjük meg egymást és a még bátortalan útkeresőket.

Tarts velünk! 

Ament Éva, bútorfestő, grafikus, szakoktató
Földi László, bútorfestő